28.03.2024

Номинациите за наградите в образованието и науката

Номинациите за наградите в образованието и науката

 

Предложенията за носителите на наградата на Шумен в системата на образованието и науката бяха гласувани на заседание на експертната комисия с председател Албена Неделчева.

В категорията „Ученик на годината“ в хуманитарната и природоматематическата област  експертната комисия класира Тонислав Троев, ученик от СУ „П. Волов” и Катерина Костадинова, ученичка от 12 в клас ППМГ „Нанчо Попович”.

В категорията „Ученик на годината“ в областта на изкуствата и спорта са класирани Денислава Герчева, възпитаничка на ЦПЛР – ОДК „Анастас Стоянов“ и Богомила Георгиева от 12 б клас на ППМГ „Нанчо Попович“.

В категорията „Студент в областта на природните, математическите и технически науки” класира Валентин Борисов, IV курс в специалността „Компютърна информатика“ на ШУ, курсант старшина Бойчо Златинов от 622 класно отделение – студент във Факултета „Артилерия, ПВО и КИС“ по специалността „Военни комуникации и информационни системи”.

В категорията „Учител на годината“ в начална степен на обучение изборът е за Мануела Недекова, главен учител в начален етап в СУ „Сава Доброплодни“.

В категорията „Учител на годината“ в сферата на природните, математическите и техническите науки“ комисията гласува за отличието да получи Мадлена Станчева – старши учител по информатика и информационни технологии в СУ „Сава Доброплодни“.

В категорията „Учител на годината“ в сферата на хуманитарните науки“ изборът е за Виолета Маразова, старши учител по история и цивилизации и гражданско образование  в ППМГ „Нанчо Попович“.

Наградата за принос в областта на природните, математически и технически науки е за доц. д-р Сунай Ибрямов от Факултета по природни науки на ШУ „Еп. К. Преславски“.

Комисията гласува в категорията „Педагогически колектив в системата на предучилищното възпитание” отличието да получи Педагогическият екип на ДГ „Изворче“.

Две са предложенията за Педагогически колектив в системата на училищното и извънучилищното образование. Това са педагогическият колектив на II ОУ „Д-р Петър Берон“ и педагогическият колектив на Професионална гимназия по икономика.

Номинираните кандидати са подредени по събраните брой точки при гласуването на експертната комисия. Постоянната комисия по образование и наука ще определи по един от тях във всяка категория, а одобрените ще бъдат гласувани от Общинския съвет.

Back to Top