25.04.2024

ДГ „Изворче“ се включи в базара „И ние можем да помогнем“

ДГ „Изворче“ се включи в базара „И ние можем да помогнем“

86 мартенички изработиха днес деца от ДГ „Изворче“, в подкрепа на кампанията организирана от ЦПЛР-ОДК „Анастас Стоянов“ в полза на МБАЛ-Шумен. Традиционно от ОДК правят мартенски базар, като тази година той ще мине под наслов „И ние можем да помогнем“. Деца от различни учебни заведения в Шумен, организирани от екипа на ОДК,  изработват мартеници и картички, които се продават пред ДКТ „Васил Друмев“. Събраната сума ще бъде дарена на многопрофилната болница.  Всички граждани и гости на града могат да помогнат на лечебното заведение купувайки мартенички или сувенири, като базара ще работи до 10 март.

Екипът и децата от ДГ „Изворче“ не за първи път помага в кампании в полза на шуменската болница. В градината редовно се правят акции за даряване на кръв, но сега помощта е насочена към отделението, в което се лекуват заразените с COVID-19.

Имаме болни служители и родители, които в момента се лекуват в МБАЛ-Шумен и бихме направили всичко възможно, за да им помогнем. Пожелаваме им да оздравяват бързо, за да бъдем отново заедно, каза директорът на градината Даниела Димитрова.

Back to Top