19.04.2024

Кампанията „Жълти стотинки“ стартира днес в ДГ „Изворче“

Кампанията „Жълти стотинки“ стартира днес в ДГ „Изворче“

Кампанията „Жълти стотинки“ стартира днес в ДГ „Изворче“. Никола от IV група пръв пусна в буркана с логото на кампанията всички монети, които беше събрал у дома. В основната сграда и филиала на градината са поставени два буркана, в които децата могат да пускат жълтите стотинки, които родителите им дават.

Тази година кампанията „Жълти стотинки“ е под наслов „Деца помагат на деца“, като средствата събрани от настоящото издание са в подкрепа на отделението по неонатология в Многопрофилната болница за активно лечение в Шумен. За нуждите на най-малките бебчета ще бъдат закупени апарат за кръвногазов анализ с капилярна кръв и видеоларингоскоп. Организаторите се надяват да бъдат събрани средства и извън предвидените, за да бъде купена още модерна апаратура за отделението за недоносени бебета.

Екипът на ДГ „Изворче“ призовава родителите, които имат възможност също да се включат в кампанията, да поставят буркани с логото на работните си места, ако е възможно, за да се съберат повече средства в помощ на отделението по неонатология в МБАЛ-Шумен.

Back to Top