30.04.2024

ДГ „Изворче“ става част от кампанията „Жълти стотинки“

ДГ „Изворче“ става част от кампанията „Жълти стотинки“

ДГ „Изворче“ ще се включи в тазгодишното издание на кампанията „Жълти стотинки“. В основната сграда на градината и във филиала ще бъдат поставени два буркана с лого на кампанията, където децата ще могат да оставят стотинки. Преподавателите от детското заведение призовават родителите които имат възможност да се включат в кампанията, като всеки един може да постави буркан за стотинки на работното си място, в търговски обект, училище или друга детска градина.

Тази година кампанията „Жълти стотинки“ е под наслов „Деца помагат на деца“. Шумен е столица на 14-то издание на акцията, като набирането на средствата ще продължи през цялата година и е в подкрепа на отделението по неонатология в МБАЛ – Шумен. С парите от кампанията ще бъдат закупени апарат за кръвногазов анализ с капилярна кръв и видеоларингоскоп. Отделението има нужда и от друга модерна апаратура и дали тя ще бъде закупена зависи от щедростта най-вече на всички шуменци.

До момента, благодарение на „Жълти стотинки“, са събрани близо половин милион лева, като с тях е закупено оборудване за 17 болници в страницата.

Координатор на кампанията за Шумен е мото клуб „The Devils“, като пълните със стотинки буркани ще се събират в пункт на улица „Добруджа“ 9.

Back to Top