21.05.2024

ДТФ „КОЛОМБИНА“

ДТФ „КОЛОМБИНА“

Детският театрален фестивал „Коломбина“ ще зарадва за 14 път малки и големи в Шумен в дните от 30 до 31март. Организатор на настоящото издание е колектива на ДГ „Изворче“, като преподавателите и децата са се постарали да сътворят една запомняща се театрална феерия от багри и красота. Тази година във фестивала ще участват 16 детски градини от Търговище, Добрич, Пловдив, Русе, Смядово и Шумен.

През двата дни малките зрители ще могат да видят 16 постановки, като входът за представленията в залата на НЧ „Добри Войников“ е свободен. В момента текат последни приготовления. Всички сме много развълнувани и с нетърпение очакваме старта на „Коломбина“, коментира директорът на ДГ „Изворче“ Даниела Димитрова.

 Очаква се 250 деца да се включат в театралната надпревара, като те ще се борят за наградите: Мини талант, Най-добра мъжка и женска роля, Властелин на публиката, Адаптиран сценарий, Режисура, Сценография и декор и Гран При „Златна Коломбина“.

 За всички участници са осигурени грамоти, значки, плакети, подаръци и лакомства. Театралният фестивал се организира със съдействието на Община Шумен и Училищното настоятелство към ДГ „Изворче“.

Back to Top